14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Rusia impune interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni: Reacția Uniunii Europene

Must read

Comentarii recente

Rusia a anunţat vineri că a impus interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni ca răspuns la restricţiile impuse Moscovei de Bruxelles, fără a preciza numărul persoanelor vizate sau numele acestora, informează Reuters.

„Partea rusă … a decis să extindă lista reprezentanţilor statelor membre şi instituţiilor UE cărora li s-a interzis intrarea în Rusia pe bază de reciprocitate”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe publicat pe site-ul său oficial.

Rusia a inclus pe lista neagră şefii unor companii militare private europene, unii membri ai serviciilor de securitate, parlamentari europeni şi alţi oficiali care sunt „personal responsabili de promovarea de politici antiruseşti”, se spune în comunicat, potrivit sursei citate de Agerpres.

Potrivit DPA, interdicţiile de intrare par să fie legate de sancţiunile pe care UE le-a impus Rusiei din cauza anexării Crimeei în 2014.

Uniunea Europeană a „deplâns” vineri decizia Rusiei de a impune interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni, un nou episod din criza diplomatică acută din jurul Ucrainei, notează AFP.

„UE deplânge decizia autorităţilor ruse”, a răspuns un purtător de cuvânt al Uniunii Europene într-un comunicat.

„Această decizie este lipsită de justificare legală şi transparenţă” şi va suscita un răspuns adecvat, a adăugat el.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri