-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Rusia desfăşoară manevre militare în largul Mării Negre, concomitent cu manevrele NATO

Must read

Comentarii recente

După demararea a două exerciţii militare în Ucraina cu participarea a mii de soldaţi, marina rusă şi-a desfăşurat propriile manevre săptămâna aceasta în Marea Neagră, relatează dpa, citată de Agerpres.

Mai multe nave au efectuat tiruri de artilerie şi de rachete în etapa finală a unui exerciţiu care a debutat la 20 septembrie, a anunţat vineri Flota rusă din Marea Neagră.

Unităţi navale ale Flotei Rusiei din Marea Neagră au desfăşurat un „exerciţiu special pentru protecţia obiectivelor activităţii economice maritime” în apele Mării Negre, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de media ruse.

„Exerciţiul a fost realizat în cadrul manevrelor comune ale navelor de la bazele navale din Crimeea şi Novorossiisk ale Flotei Mării Negre. Echipajele au exersat elemente de navigaţie şi de manevră de luptă în cadrul unor grupuri tactice omogene şi eterogene, au efectuat exerciţii de comunicaţii, de protecţie antisubmarină, antiaeriană a unui detaşament de nave la trecerea pe mare”, conform unui comunicat al ministerului, citat de Interfax.

Cu o zi în urmă, media ruse au relatat că militarii ruşi din Crimeea exersează „distrugerea unor ţinte marine” în Marea Neagră cu rachete.

Unităţi staţionate în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, au participat de asemenea la acest exerciţiu.

Pe lângă cele peste 20 de nave de suprafaţă şi submarine, în respectivele manevre au fost implicate avioane şi elicoptere.

În ultimele luni, mai multe manevre militare efectuate deopotrivă de Rusia şi de către Occident au provocat noi tensiuni între cele două părţi.

Un exerciţiu implicând SUA şi ţări ale NATO este în curs de desfăşurare în vestul Ucrainei.

Paralel, un alt exerciţiu la care participă 12.500 de soldaţi din 11 ţări membre NATO se desfăşoară tot în Ucraina, inclusiv în regiunea Herson, care se învecinează cu Crimeea.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri