20.5 C
Chișinău
sâmbătă, 28 mai, 2022

Ruptură între Ponta și Ministerul de Externe față de noul guvern basarabean susținut de Voronin

Must read

Comentarii recente

bogdan aurescuRomânia are un dublu limbaj față de instalarea cu sprijinul Partidului Comuniștilor a noului guvern moldovean condus de Chiril Gaburici. În jurul orei 19.00, imediat după depunerea jurământului de guvernul Gaburici, MAE a avut o primă reacție, rece în limbaj diplomatic.

Ministerul Afacerilor Externe anunta intr-un comunicat ca „ia nota” de investirea noului guvern de la Chisinau, o formula diplomatica ce are conotatii negative. Spre comparatie, in 2013, la investirea guvernului Leanca, MAE „saluta” votul din Parlamentul moldovean, observa hotnews.ro. În jurul orei 21.00, atitudinea rece a Ministerului de Externe a fost corectată de șeful guvernului.

„Salut faptul că Republica Moldova are un guvern votat de Parlament. Succes noului premier Gaburici și felicitări din inimă lui Iurie Leancă pentru toate reformele și proiectele curajoase realizate până acum! Îmi doresc să lucrăm împreună pentru binele cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului, cel puțin la fel de bine cum am lucrat în 2014 cu Guvernul Leancă!”, a scris premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook. Declarația premierului Ponta indică că acesta are o atitudine favorabilă față de instalarea la Chișinău a noului guvern susținut de comuniști, poziție care se bate cap în cap cu cea a Ministerului de Externe condus de Bogdan Aurescu.

Sursa: flux24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri