-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

România şi Republica Moldova, premiate pentru un proiect de promovare şi dezvoltare a turismului cultural

Must read

Comentarii recente

Ruta transnaţională a bisericilor de lemn din România şi Republica Moldova, unul dintre cele mai importante proiecte de promovare a turismului din ultima perioadă, dezvoltat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, în colaborare cu Agenţia de Investiţii din Republica Moldova, a câştigat locul al II-lea în cadrul concursului „Destinaţii ale Turismului Cultural Durabil 2021”, organizat de Reţeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism, relatează infoPrut.ro.

Potrivit MEAT, călătoria te poate purta în timp, de-a lungul a sute de ani de istorie şi evenimente culturale, într-un amplu proces de descoperire a esenţei spiritului comunitar şi a creativităţii sale artistice. Aceasta se desfăşoară pe suprafaţa a 16 judeţe din ţară şi 3 raioane de peste Prut, relatează sursa citată. Cei care îndrăznesc să o parcurgă în integralitatea sa au posibilitatea de a învăţa, de a trăi şi de a lua parte la o experienţă semnificativă, antrenantă şi memorabilă, care poate fi personalizată în funcţie de interesul fiecăruia. Toate aceste caracteristici unice i-au adus notorietate, inclusiv pe plan internaţional.

România s-a făcut remarcată în cadrul concursului şi prin intermediul altor două proiecte premiate. Este vorba despre „Mic dejun la Margina”, lansat de Asociaţia pentru Pomovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş în colaborare cu Centrul Turistic Margina, care a câştigat locul al III-lea la categoria „Walking Tourism and Slow Travel” şi despre Ruta Regională „Drumul patrimoniului muzeal maramureşean”, dezvoltată de Consiliul Judeţean Maramureş şi recunoscută de MEAT, care a obţinut premiul special al juriului pentru reacţia în faţa impactului pandemiei COVID-19.

Decernarea premiilor a avut loc pe data 21 octombrie la Atena, Grecia, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a conferinţei „Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu şi Creativitate”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri