12.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

România a obţinut locul întâi pe naţiuni în Europa şi locul trei la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Geografie

Must read

Comentarii recente

646x404Olimpicii români au adus ţării patru medalii la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, plasând astfel România pe primul loc în Europa şi pe locul al treilea, după Singapore şi Australia.

”Lotul naţional olimpic prezent la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenţi, reuşind să cucerească patru medalii: două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. În clasamentul pe naţiuni, excelentele rezultate individuale au plasat România pe locul I în Europa şi pe locul al treilea la nivel mondial (după Singapore şi Australia)”, se arată într-un comunicat de la Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi) şi Cosmina-Andreea Manea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti).

Ambele eleve au fost laureate cu aur şi la ediţia din 2013.

Medalia de argint i-a revenit Aurei-Elena Amironesei (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Ancăi-Maria Rădulescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti).

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 11-18 august, în oraşul polonez Cracovia. În total, au participat 142 de concurenţi din 36 de ţări.

sursa: adevarul.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri