22.2 C
Chișinău
marți, 24 mai, 2022

Romalimenta: Mâncarea se va ieftini cu 15% din iunie, după reducerea TVA la alimente

Must read

Comentarii recente

fonduri-europene-in-agriculturaMâncarea se va ieftini cu 15% din luna iunie, atât în magazine şi pieţe, cât şi în restaurante, după ce TVA la alimente va scădea de la 24% la 9%, a declarat agenţiei MEDIAFAX Sorin Minea, preşedintele patronatului din industria alimentară Romalimenta.

„Impactul va fi masiv de la 1 iunie. În clipa în care se va micşora TVA, preţul alimentelor va scădea cu 15%”, a spus Minea.
El a precizat că se va ieftini atât mâncarea din pieţe şi magazine, cât şi cea din restaurante.
În plus, susţine Minea, va scădea şi evaziunea fiscală în domeniu.

„Această măsură este cea mai mare palmă dată evaziunii”, a afirmat el.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că taxa pe valoarea adăugată va fi redusă la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la băuturi nealcoolice şi la servicii de alimentaţii publice. El a precizat că TVA va fi redusă la toate alimentele, fără diferenţieri, pentru o aplicare simplificată, dar şi la băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică.

„Nu cumperi carnea cu 9% şi o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusă şi la servicii de alimentaţie publică”, a spus Ponta.
Guvernul îşi menţine totodată intenţia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie, după ce în primul trimestru al acestui an încasările la buget sunt de 5 miliarde lei în plus faţă de trimestrul similar de anul trecut.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri