-2.8 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Rogozin va cere revizuirea relațiilor economice cu Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

images (1)În cazul în care Republica Moldova va semna Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană, Rusia va cere revizuirea relațiilor economice cu țara noastră, a anunțat reprezentantul președintelui Vladimir Putin, Dmitrii Rogozin. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Kommersant.

„Voi insista asupra revizuirii relațiilor economice cu Republica Moldova în cazul în care aceasta va merge spre asociere”, a subliniat oficialul rus.

Totodată, Rogozin se arată convins că asocierea cu UE reprezintă o schimbare a statutului de țară neutră și atrage atenția asupra unei reguli. „Pentru a adera la UE, trebuie să aderi și la Alianța Nord-Atlantică. Această regulă nu va fi schimbată pentru moldoveni. Toate țările au trecut prin aceasta. Prin urmare, asocierea cu UE constituie momentul în care Republica Moldova pune mâna pe clanța ușii numită NATO. Mâine, această ușă se va deschide”, a declarat vicepremierul rus.

Dmitrii Rogozin a remarcat că guvernarea de la Chișinău este orientată spre îndepărtarea R. Moldova de Rusia. În ceea ce privește introducerea sistemului de vize pentru cetățenii moldoveni, vicepremierul rus a menționat că acest pas va veni inițial din partea autorităților din Republica Moldova, iar Rusia ar putea acționa post – factum.

Amintim că pe 9 mai, Dmitrii Rogozin a participat la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Victoriei la Tiraspol. În contextul apropierii R. Moldova de UE, vicepremierul a precizat că Transnistria este sub patronajul Rusiei și nu va permite nimănui să o supere.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri