-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

RM întinde o mână de ajutor României: O echipă de 22 de medici și asistenți medicali vor merge în județul Iași

Must read

Comentarii recente

O echipă de 22 de medici și asistenți medicali din Republica Moldova vor pleca în comuna Lețcani, județul Iași pentru a interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

„România a fost mereu alături de noi la greu. La început de pandemie când abia învățam cu toții, ne-au trimis acea bravă echipă de medici în ajutor. Și după, când ne cădeau colegii, au venit zeci și zeci de camioane cu echipamente de protecție, un ajutor de milioane de euro primit sub “rușinosul pod”. Fiindcă sângele apă nu se face”, a menționat Nemerenco.

„Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. (…) S-a decis acceptarea acestei oferte. Vor fi 20 de cadre medicale ce vor fi folosite la Iaşi, la Spitalul Leţcani, pe lângă cadrele militare şi civile care lucrează acolo”, a declarat și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI al României, Raed Arafat într-o conferinţă de presă.

El a precizat că au fost discuţii şi cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi urmează să se emită documentele temporare de practică medicală.

„Este vorba despre medici şi asistenţi medicali. S-a discutat la Iaşi. Este nevoie mare şi chiar sunt bineveniţi ca să sprijine, ca să permită creşterea numărului paturilor la Leţcani. Urmează să ajungă colegii din Moldova, să participe alături de colegii noştri din Iaşi la îngrijirea pacienţilor cu probleme COVID” – a mai spus oficialul român.

În același timp, într-un comentariu la postarea Alei Nemerenco pe Facebook, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a adus mulțumiri „pentru frumosul gest de solidaritate”.

„Contează enorm să vă avem aproape și în astfel de momente grele”, a comentat ambsadorul român.

Echipa de medici și asistenți medicali din Republica Moldova va pleca în România luni, 18 octombrie.

Amintim, că România a ajutat Republica Moldova cu medici și echipamente medicale anul trecut, când țara noastră trecea printr-o situație critică din cauza pandemiei. O echipă formată din 42 de medici și asistenți români a venit în misiune în mai 2020 în Republica Moldova pentru a sprijini personalul nostru medical. Ulterior, România și-a continuat ajutorul și a fost prima țară care a donat Republicii Moldova doze de vaccin, în februarie 2021.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri