-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Rezultate alegeri Germania. Exit-pollurile arată egalitate între CDU/CSU și SPD. Social-democrații revendică formarea guvernului

Must read

Comentarii recente

Alegerile legislative din Germania, având ca miză desemnarea succesorului Angelei Merkel în funcția de cancelar și formarea unei noi coaliții de guvernare, s-au încheiat duminică seara, iar primele proiecții arată o egalitate între CDU, partidul actualului cancelar, și partenerii acestuia din CSU, și social-democrați (SPD), relatează Digi24.ro

Exit-poll-urile au fost primite cu o explozie de bucurie la sediul SPD din Berlin. „Este clar că SPD” a câştigat, a spus secretarul general al partidului, Lars Klingbeil, revendicând formarea viitorului guvern.

Pentru CDU/CSU este însă cel mai slab rezultat de după Al Doilea Război Mondial. „Este dureros”, a declarat secretarul general al CDU, Paul Ziemiak, pentru ARD, după publicarea exit-poll-urilor. El a declarat că partidul său speră totuși că va putea conduce o coaliție cu Verzii și liberalii din FDP.

Conform Der Spiegel, exit-pollurile la închiderea urnelor nu arată rezultatele finale, dar pot spune ceva despre evoluția partidelor sau măcar despre felul în care au performat în campania electorală. Spre exemplu, SPD a câștigat 4,5% în raport cu alegerile de acum patru ani, în vreme ce coaliția CDU/CSU a pierdut 7,9%. De asemenea, Verzii au câștigat 6,1% față de scrutinul din 2017, în vreme ce AfD și FDP au obținut un scor relativ asemănător ca acum patru ani.

Uniunea Socială Creștină (CSU), condusă de Markus Söder, se confruntă cu pierderi semnificative în Bavaria, potrivit unei previziuni inițiale a institutului de cercetări politice Infratest Dimap. CSU a ajuns la 32,5%, ceea ce ar fi cel mai slab rezultat din 1949, când a reușit să obțină doar 29,2%.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri