-0.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Rezultat-record: Olimpicii români au demonstrat în Rusia că sunt de AUR

Must read

Comentarii recente

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut, la olimpiada din Federaţia Rusă, cel mai bun rezultat din istoria ţării noastre, încheind competiţia pe primul loc pe echipe, cu şapte medalii, dintre care cinci de aur.

Elevii din lotul olimpic de chimie al României au obţinut 5 medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 11 – 17 mai, la Moscova, anunţă Ministerul Educaţiei, într-un comunicat.

Acesta este cel mai bun rezultat din istoria participărilor româneşti la competiţia amintită. Astfel, România a ocupat primul loc pe echipe, surclasând ţara gazdă, Federaţia Rusă, care a obţinut doar 3 medalii de aur din cele 10 posibile.

Cei cinci elevi medaliaţi cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ştefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I. C. Brătianu” din Piteşti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a obţinut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 105 elevi din 16 ţări, mai transmite Ministerul Educaţiei. Concursul a presupus parcurgerea a trei probe, timp de  5 ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat. Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secţiuni incluse: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică.

sursa: gandul.info

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri