23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

REZOLUŢIA mitingului de susţinere a Jurnal TV: Cele trei solicitări înaintate de telespectatori către conducerea Jurnal Trust Media

Must read

Comentarii recente

miting sustinere jurnalParticipanţii la mitingul de susţinere a Jurnal TV, organizat astăzi în faţa sediului televiziunii, au adoptat o rezoluţie în care cer conducerii Jurnal Trust Media să deschidă conturi bancare în care oamenii să poate face donaţii.

„Jurnal TV a fost până acum bastionul libertăţii noastre şi aşa trebuie să rămână în continuare. Aceasta este dorinţa populară. Acum a venit timpul să-l ajutăm şi să-l ocrotim cu toată voinţa cetăţenească. Doar aşa putem să edificăm o adevărată televiziune a adevărului, o televiziune a poporului”, se spune în textul rezoluţiei.

Vă prezentăm textul integral al Rezoluţiei mitingului de susţinere a postului de televiziune Jurnal TV:

Creat acum şapte ani, Jurnal TV a ajuns în scurt timp de la lansare portdrapelul presei libere şi independente din Republica Moldova, mai cu seamă o fortăreaţă a opoziţiei mediatice faţă de regimurile politice care s-au perindat la putere.

Acesta este adevăratul motiv pentru care Jurnal TV a ajuns, pe de o parte, cel mai îndrăgit post TV de noi, spectatorii, iar pe de alta, cel mai atacat de către regimul criminal Plahotniuc care a uzurpat puterea politică, a monopolizat audiovizualul în proporţie de 85 la sută, a capturat statul şi a pus pe butuci vitorul ţării noastre.

Deşi holdingul lui Plahotniuc deţine nu mai puţin de zece posturi radio şi TV, numeroase site-uri şi portaluri, ziare şi reviste, toate aceasta sunt lipsite de credibilitate. Înţelegând că structurile sale propagandistice au pierdut total şi definitiv lupta cu Jurnal TV, clanul oligarhic a decis închiderea cu orice preţ a Jurnalului.

În timp ce aşa-zisele televiziuni ale lui Plahotniuc retransmit emisiuni produse în străinătate, Jurnal TV ne-a oferit nouă cele mai frumoase emisiuni – Deşteptarea, Deşteptarea de Weekend, Acasă Devreme, Veranda, Asfalt de Moldova, Patrula, Ora de Ras, Cabinetul din Umbră, Ora Expertizei, Mai pe scurt.

În timp ce mercenarii oligarhiei cântau în cor cele mai mincinoase inepţii, Jurnal TV ne-a adus seară de seară cele mai echidistante şi adevărate buletine de ştiri.

În condiţiile în care Jurnal TV a ajuns să fie hărţuit şi ţinut departe de piaţa publicitară, sancţionat ilegal de CCA-ul politizat, alungat din sediu, noi, telespectatorii, ne propunem să întreprindem tot ce ne stă în puteri pentru a salva şi a da continuitate postului care aduce lumină în casele noastre.

În această ordine de idei, solicităm conducerii Jurnal TV:

1. Să deschidă conturi bancare la care să contribuim fiecare cu donaţii în scopul păstrării colectivului Jurnal TV şi a produselor acestuia;

2. Să constituie un Consiliu de administraţie din cei mai profesionişti colaboratori ai postului care să se ocupe în mod special de gestionarea transparentă a donaţiilor în strictă conformitate cu necesităţile televiziunii;

3. Să se adreseze către partenerii de dezvoltare, în special UE şi SUA, în vederea lichidării consecinţelor care au condus la această situaţie de criză, formulate în declaraţia Jurnal Trust Media, să ceară de la instituţiile internaţionale şi donatorii externi susţinerea Jurnal TV prin proiecte, granturi, donaţii şi alte forme de ajutorare a presei libere şi independente.

Stimaţi cetăţeni, Jurnal TV a fost până acum bastionul libertăţii noastre. Şi aşa trebuie să rămână în continuare. Aceasta este dorinţa populară. Acum a venit timpul să-l ajutăm şi să-l ocrotim cu toată voinţa cetăţenească. Doar aşa putem să edificăm o adevărată televiziune a adevărului, o televiziune a poporului.

Chişinău, 15 ianuarie 2017

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri