16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Revolta faţă de decizia nocturnă a Guvernului român s-a întins rapid de la Bucureşti în toată ţara; „Ordonanţa s-a dat mişeleşte, ca să nu iasă lumea în stradă”

Must read

Comentarii recente

PROTEST ROMANIARevolta faţă de decizia de aseară Guvernului român, de a modifica Codurile Penale prin ordonanţe de urgenţă, s-a întins rapid de la Bucureşti în toată ţara. Din Baia Mare la Piteşti, de la Timişoara la Constanţa, oamenii din marile oraşe au ieşit din case să strige puterii că nu li se pare normal să schimbe Codul Penal şi să pregătească legea graţierii colective.

Nemulţumirea a crescut şi mai mult când mulţimea a aflat ca Ordonanţa a fost publicată rapid în Monitorul oficial.

După Bucureşti, la Cluj-Napoca au fost cei mai mulţi demonstranţi, unde 10.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă prin care Codul penal a fost schimbat, transmite Digi24. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Unirii din centrul oraşului, imediat după anunţul ministrului justiţiei. Au pornit apoi în marş pe principalele artere din oraş.

„Protestăm împotriva intenţiilor Guvernului de a legifera prostia, corupţia, abuzul ne pasă de viitorul copiilor noştri ai, al nostru!”, „Am ieşit în stradă din cauza acestor trei elefanţi, unul e graţierea, al doilea e neglijenţa în serviciu şi abuzul în serviciu”, au spus oamenii.

La Sibiu, 5.000 de oameni au protestat până târziu în noapte: „Nu mai putem sta în casă, e o bătaie completă de joc ce se întâmplă în această ţară. S-a umplut paharul efectiv, ordonanţele nu trebuiau date”.

Aproape 2.500 de localnici au protestat şi la Timişoara, în Piaţa Victoriei, locul Revoluţiei anticomuniste. Aveau acelaşi of: sunt împotriva graţierii colective şi a modificării Codului Penal.

3.000 de oameni au ieşit în stradă la Braşov în ciuda orei târzii la care Guvernul a anunţat că a modificat Codul Penal. „Ordonanţa s-a dat calculat, ca să nu poată să iasă lumea în stradă, la ora asta şi s-a dat mişeleşte. Şi am ieşit acum pentru că noi credem în valorile statului de drept.”

Şi la Iaşi sute de oameni au scandat „fără graţiere!”. „Ce sa le spui copiilor acasă? Du-te şi fură că nu o să păţeşti nimic? Nu se poate, ne-au furat trecutul şi ne fură şi viitorul.”

Şi la Oradea s-a scandat împotriva ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale. „Aceşti oameni nu merită să guverneze ţara, să plece şi să se facă alegeri anticipate.” „Este ca o palmă dată fiecărui cetăţean cinstiţi din ţara asta!”

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri