18.9 C
Chișinău
luni, septembrie 27, 2021

Reşiţa, locul în care lalelele cresc în…copaci!

Must read

Comentarii recente

742Gingăşie şi culoare, într-o mare de lumină. Este spectacolul lalelelor din Reşiţa. Şi nu e unul des întâlnit, pentru că aici florile cresc în copaci. Iar arborii sunt pe cât de rari, pe atât de pretenţioşi. Îşi arată frumuseţea o dată la doi ani. 

Când spunem lalele, de cele mai multe ori ne imaginăm un câmp roşu sau de ce nu, mov sau galben. Însă în Reşiţa, decorul întrece imaginaţia. Aici, lalele îşi etalează florile galben-verzui din copaci, pentru o privelişte cum rar se mai poate vedea. Spectacolul floral este în doar două locuri din Reşita şi doar o dată la doi ani, atunci când arborii înfloresc.

Ceva nemaivăzut. Foarte frumos și interesant. Așa apreciază locuitorii din Reșița copacii de lalele. Pentru a sublinia frumusețea arborilor, administrația publică locală a amenajat un parc special.

„ Clima din județul nostru este foarte blândă și prin urmare arborele s-a adaptat foarte bine. Originea lui este din America de Nord și China”.

În Reșița arborele de lalea nu este singurul arbore miraculous. Tot aici se găsesc exemplare rare de chiparos de baltă și ginkgo biloba.

sursa: observator.tv

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri