2.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Republica Moldova va primi în următorii patru ani 5,6 mln de euro pentru instanțele judecătorești model

Must read

Comentarii recente

În cadrul proiectului „Instanţe Judecătoreşti Model” al Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Moldova în următorii patru ani va primi 5,6 mil. euro.

Potrivit Infotag, despre aceasta a declarat, miercuri, la prezentarea proiectului la Chişinău, şefa adjunctă a misiunii Ambasadei SUA în Republica Moldova, dna Laura Hruby, menţionând că ţara sa „pe parcursul celor 30 de ani de independenţă a Moldovei a fost partenerul republicii de încredere, care a ghidat autorităţile ţării spre reformarea sistemului de justiţie în aşa fel încât instanţele să fie independente şi imparţiale”.

„Lupta împotriva corupţiei şi protecţia drepturilor activiştilor civici şi jurnaliştilor trebuie să fie în prim plan. În urmă cu nouă ani, Joe Biden, când era vicepreşedinte SUA, a vorbit la Chişinău despre lupta împotriva corupţiei şi justiţie.

Statele Unite sunt gata şi vor ajuta Republica Moldova în stabilirea unui sistem juridic bazat pe legalitate şi Constituţie, fără a implica factorul politic în activităţile sale”, a spus diplomatul.

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a asigurat că „Moldova va sprijini toate iniţiativele partenerilor externi de dezvoltare, în special în domeniul justiţiei”.

Proiectul pilot va fi implementat în instanţele judecătoreşti din Bălţi şi Ungheni.

Aceasta presupune simplificarea accesului cetăţenilor la instanţe şi la modernizarea tehnică a acestora.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri