-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Republica Moldova va beneficia de 21,750 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova va beneficia de 21,750 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe pagina sa de facebook.

„Ieri donatorii la Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P) au anunțat în cadrul Asambleei anuale a donatorilor noile contribuții în Fondul E5P.  

Prin noile contribuții anunțate de Germania, Norvegia, Suediei, Finlanda și Slovacia, Republica Moldova va beneficia de 11,750 milioane de euro sub formă de grant pentru cofinanțarea proiectelor de asistență tehnică și de investiții în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile. 

Suplimentar, Uniunea Europeană a anunțat că până la sfârșitul anului curent urmează să contribuie la fondul E5P cu aproximativ 10 milioane de euro, orientați pentru Republica Moldova.

Astfel de proiecte de eficiență energetică reprezintă un motor important pentru dezvoltarea economică a țării prin: crearea noilor locuri de muncă, circulația banilor în economia națională, economii de energie și de bani.” – a scris Andrei Spînu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri