-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Republica Moldova va avea un sistem modern de înștiințare a populației în caz de pericol

Must read

Comentarii recente

Cabinetul de miniștri a votat în ședința de ieri, 8 decembrie, pentru desființarea sistemului de înștiințare și transmisiuni în caz de pericol sau de apariție a situațiilor excepționale în Republica Moldova.

Potrivit Guvernului, necesitatea abrogării Regulamentului reiese din faptul că, sistemul de anunțare a situațiilor de urgență este învechit, datând din anii ’80 ai secolului trecut, și a fost conceput pentru a înștiința populația în caz de riscuri ce au caracter militar și atacuri aeriene, transmite Știri.md.

Totodată, întreținerea tehnică și organizatorică a sistemului presupune cheltuieli anuale mari din bugetul statului. 

De exemplu, pentru anul curent, suma se ridică la circa 635.000 de lei. Din cele 800 de sirene instalate pe teritoriul țării, în prezent, doar 127 mai sunt funcționale.

Ministerul Afacerilor Interne își propune crearea unui sistem modern de înștiințare și avertizare a populației, care să ofere un grad înalt de siguranță și performanță. 

Actualmente, instituția este la etapa de identificare a soluțiilor tehnice, administrative și financiare. Noul sistem va include și canalele digitale de comunicare, care vor putea înștiința populația în mod operativ și eficient.

știri.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri