-0 C
Chișinău
sâmbătă, 4 februarie, 2023

Republica Moldova își încheie președinția în cadrul OCEMN

Must read

Comentarii recente

În cadrul președinției la Organizația de Cooperare Economică (OCEMN) la Marea Neagră, Republica Moldova a urmărit obiectivul promovării cooperării în domeniile conexe dezvoltării economice sustenabile a regiunii, a declarat șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, în cadrul celui de-al 45-lea Consiliu al miniștrilor Afacerilor Externe ai statelor membre ai Organizației, scrie radiomoldova.md

Cooperarea la Marea Neagră în acest an, în contextul războiului din Ucraina, s-a axat pe identificarea posibilităților alternative de transport maritim și terestru, a declarat pentru Radio Moldova expertul Mihai Mogîldea. Potrivit lui, președinția deținută de țara noastră la acest for regional, a avut impact benefic Republicii Moldova, inclusiv pe dimensiunea de securitate.

„În anul curent, situația cauzată de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei a obligat practic țările de la Marea Neagră să-și consolideze dialogul și cooperarea bilaterală ca să găsească soluții la problemele cu care se confruntă Ucraina. Dar și pentru asigurarea securității Republicii Moldova, atât din punct de vedere energetic, să nu uităm că au fost discuții cu Bulgaria pentru a găsi soluții la problema gazului și evident cu privire la securitatea statului în condițiile războiului din Ucraina și consolidarea capacităților de apărare a Republicii Moldova”, a explicat Mihai Mogîldea.

Președinția în exercițiu a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră va fi preluată de Serbia, pentru o perioadă de 6 luni.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri