14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Republica Moldova a recepționat prima cantitate de păcură oferită de România

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova a recepționat prima cantitate de 1.250 de tone de păcură din cele 5.000 de tone promise drept asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova.

Acestea au fost recepționate în cadrul ceremoniei oficială de recepție a unui prim transport din donație. Celelalte cantități de păcură urmează să ajungă în Republica Moldova în săptămânile următoare.

„Regiunea geografică și timpurile complicate pe care le trăim pun în fața Republica Moldova mai multe provocări majore. Acest ajutor din România demonstrează că țara vecină este mai mult decât un adevărat prieten. 

Acum ne confruntăm cu o criză de refugiați la care nu s-a așteptat nimeni. România ne este alături, ne ajută, ca cei care doresc să plece în alte țări europene să poată tranzita mai ușor Republica Moldova. 

(…) În aceste condiții, când avem nevoie să utilizăm mai mult combustibil care este la prețuri înalte, ne bucurăm că primim păcură”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Totodată, o cantitate din combustibilul oferit drept Asistența internațională, cu titlu gratuit, 130 de tone de tone de motorină și 131 de tone de motorină, se află deja în depozitele din Republica Moldova.  

Despre aceasta a anunțat președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a României, Georgian POP.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri