22.2 C
Chișinău
miercuri, 25 mai, 2022

Republica Moldova a primit peste un milion de măști de protecție

Must read

Comentarii recente

Peste un milion de măști de protecție au fost donate Republicii Moldova. Lotul a fost achiziționat de Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul financiar al Germaniei, și urmează a fi distribuit în toate instituțiile medicale din țară, inclusiv în regiunea transnistreană.

Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, a declarat că cele peste un milion de măști, dar și alte ajutoare acordate Republicii Moldova reprezintă un gest de solidaritate în lupta împotriva COVID-19, transmite IPN.

Valoarea financiară a donației se ridică la circa 300.000 de dolari.

Simon Springett, rezident coordonator ONU în Republica Moldova, a subliniat că, „în momentul în care, probabil, intrăm într-un nou val de COVID-19, e nevoie să ne protejăm la maximum”, iar vaccinurile aduse în Republica Moldova sunt eficiente, gratuite și accesibile.

Liliana Gârbici, reprezentant al OMS în Republica Moldova, a specificat că transportarea și livrarea celor peste 1 milion de măști de protecție au fost asigurate în cooperare cu OMS. 

Responsabila de la Organizația Mondială a Sănătății a menționat că, recent, la Berlin a fost inaugurat un centru de informare cu privire la epidemii și pandemii, care va ajuta țările să răspundă provocărilor infecției COVID-19.

„Datele au arătat că, în perioada martie-mai 2020, personalul medical a fost mai expus riscului de infectare cu COVID-19, în comparație cu populația generală. De aceea, e nevoie de folosirea echipamentelor medicale. 

Fiecare dintre noi avem un rol important de a asigura prevenirea COVID-19 prin vaccinare, păstrarea distanței fizice, evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștilor”, a spus responsabila de la OMS.  

În total, Republica Moldova a primit din partea OMS ajutoare în lupta cu SARS-CoV-2  în valoare de circa 6,5 milioane de dolari.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri