12.2 C
Chișinău
joi, septembrie 23, 2021

Reprezentanţii Băncii Mondiale îl contrazic pe Iurie Leancă: garanţia oferită BNM în noiembrie 2014 nu a fost consultată de Guvern cu experţii instituţiei financiare internaţionale

Must read

Comentarii recente

Reprezentanţii Băncii Mondiale neagă declarațiile fostului premier Iurie Leancă potrivit cărora garanția oferită de Guvern Băncii Naționale a Moldovei, în noiembrie 2014, a fost făcută după consultarea cu instituţia financiară internaţională.

„Cu privire la o declarație recent circulată în rețelele de socializare. Garanția Guvernului pentru Banca Națională a Moldovei în noiembrie 2014 pentru pierderile suportate din cauza fraudei bancare, nu a fost o urmare a consultărilor/recomandărilor Băncii Mondiale. Mai mult ca atât, Banca Mondială nu știa despre intențiile Guvernului în ceea ce priveste garanția, până la momentul intrării acesteia în vigoare”, potrivit notei Băncii Mondiale.

Reacţia vine după ce, acum câteva zile, Iurie Leancă, mai nou numit vicepreședinte al Parlamentului, a postat pe pagina sa de Facebook un comentariu în care a explicat, între altele, de ce a semnat garanția pentru BNM în noiembrie 2014, pe când ocupa funcția de premier. „Am semnat garanția doar după consultarea/recomandarea instituțiilor financiare internaționale: Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional”, a scris Iurie Leancă.

Sursa:anticoruptie.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri