26.2 C
Chișinău
sâmbătă, 25 iunie, 2022

Represiunile la adresa reputatului profesor Ion Mereuță, continuă

Must read

Comentarii recente

Profesorul Ion Mereuță, un as al medicinii naționale,  continuă să fie supus represiunilor de către pseudo-profesioniștii care au fost înscăunați la Institutul Oncologic.
Astfel, după ce a fost agresat chiar la locul de muncă, vestitul chirurg-oncolog, care a salvat mii de vieți este înlăturat de la viața academică și științifică. În perioada de două luni în care s-a tratat în urma traumei provocate de soțul directorului actual al institutului, Larisa Catrinici, sub pretextul  unor așa-zise reforme, a fost  închis laboratorul științific de oncologie generală și ATI, laborator acreditat de Academia de Științe a Moldovei, pe care îl  conducea Ion Mereuță.
“Vânătoarea de vrăjitoare” pusă la cale de conducerea institutului nu s-a oprit aici, ci a continuat în cel mai cinic mod: acum, comanda diabolică a mers mai departe, administrația USMF „Nicolae Testimițanu” fiind determinată că reorganizeze Catedra Oncologie, Hematologie și Radioterapie, condusă de profesorul Mereuță.
Culmea, într-o perioadă în care bolile oncologice fac ravagii și e nevoie de specialiști care să poată gestiona cazurile tot mai frecvente de boală,  catedra a fost separată în disciplina Hematologie, atribuită Departamentului de  medicină internă și catedra Oncologie. Totul,  pentru a-l lovi cât mai dureros pe profesorul Ion Mereuță, care nu doar a fost destituit din funcția de șef de catedră, deși, conform contractului de muncă, trebuia s-o exercite până în anul 2019, dar a rămas fără ceea în ce credea și crede: viitorul medicinii.
Rectorul Ion Ababii nu a numit deocamdată un interimar al catedrei „reorganizate “ și doar a declarat că așteaptă bilanțul ședinței de pe data de  28 septembrie. Asta, după ce profesorul Ion Mereuță a acționat în judecată Ministerul Sănătății vizând controversatul concurs pentru ocuparea funcției de director al Institutului Oncologic și la care au fost comise grave erori: schimbarea regulilor de joc în timpul concursului, dar și calificarea profesională  a candidaților.  
Așadar, campania urâtă de persecuție și denigrare în adresa profesorului Ion Mereuță, continuă. Și dacă în cazul miilor de pacienți, pe care i-a salvat profesorul, luminița la capătul tunelului sunt mâinile și inima lui Ion Mereuță, reputatul chirurg-oncolog  spune că nu mai speră la un proces echitabil.
Galina Țurcanu
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri