-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

(VIDEO) Remarca lui Putin la adresa unei jurnaliste care a adoptat o atitudine sexy în timpul interviului: „Îi spun una, și ea spune cu totul altceva”. Ea: „Este cel mai bun unghi al meu”

Must read

Comentarii recente

Vladimir Putin a reușit în această săptămână să întruchipeze stereotipul rușilor mai puțin educați, făcând o remarcă sexistă la o dezbatere care a avut loc miercuri despre criza energetică cu care se confruntă Europa. Președintele rus s-a enervat după ce jurnalista americană Hadley Gamble i-a cerut să ofere explicații cu privire la rapoartele privind faptul că Rusia restricționează livrările cu gaze naturale către Europa, pentru a crește prețurile, moment în care liderul de la Kremlin i-a spus jurnalistei CNBC că este „prea frumoasă” pentru a-i înțelege argumentele, notează Business Insider.

Schimbul de replici a avut loc miercuri cu ocazia evenimentului „Russian Energy Week” (Săptămâna Energiei Rusești), eveniment organizat la Moscova și moderat de jurnalista americană Hadley Gamble. 

În cadrul interviului cu Vladimir Putin, pe scena evenimentului, aceasta l-a chestionat pe președintele Federației Ruse în legătură cu șantajul practicat la adresa Europei, prin livrările limitate de gaze naturale cu scopul de a crește prețul.

După ce liderul rus a respins aceste acuzații, Hadley Gamble l-a întrebat pe Putin cum Moscova își poate convinge partenerii europeni că este un furnizor de gaz „de încredere” în lumina evenimentelor desfășurate în ultima perioadă.

Criza gazelor din Europa a scos la suprafață sexismul lui Vladimir Putin 

„O femeie frumoasă, drăguță. Îi spun una, și ea spune cu totul altceva. De parcă nu ar fi auzit ce am declarat”, a ripostat Vladimir Putin, întorcându-se spre bărbații din public, potrivit publicației The Daily Beast.

Jurnalista i-a spus însă lui Vladimir Putin că l-a auzit foarte clar, adăugând că a vrut doar să atragă atenția asupra faptului că Rusia a întârziat să mărească aprovizionarea cu gaze naturale. 

Enervat și mai tare, președintele rus adăugat că Rusia crește aprovizionarea cu gaze către Europa.

„Ascultă-mă, tocmai ai spus că eu nu aprovizionez Europa cu gaze naturale. Te înșeli. Noi creștem aprovizionarea către Europa. Gazprom cu 10%, Rusia cu 15%. Creștem, nu micșorăm aprovizionarea. Chiar am spus ceva atât de greu de înțeles?”, a declarat Vladimir Putin, vizibil deranjat. 

Interviul poate fi urmărit aici. Schimbul de replici are loc la minutul 5 și 35 de secunde.

Născută în Tennessee și absolventă a Universității din Florida, Hadley Gamble este jurnalistă CNBC la sediul din Abu Dhabi și moderează emisiunea „Capital Connection”, unde invită diverși lideri ai lumii să vorbească despre subiecte geopolitice și economice. De asemenea, prezintă pentru reţeaua de televiziune CNBC Forumul Economic Mondial de la Davos şi este prima jurnalistă occidentală care i-a intervievat pe oficialii de rang înalt saudiţi după moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, în 2018. 

„Hadley este şi o susținătoare dedicată a vieții femeilor la locul de muncă şi a progresului acestora în lumea arabă”, se mai arată în descrierea ei de pe CNBC News. 

După interviul cu Vladimir Putin, Hadley a comentat pe Instagram: „Domnule preşedinte, de ce vă temeţi?”. Mesajul a venit în contextul în care jurnalista l-a întrebat pe președintele rus despre detenția lui Alexei Navalnîi și dacă Dmitri Muratov, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel, ar putea fi etichetat drept „agent străin” de către Moscova.

„Cetățeanul pe care l-ai menționat este acum în închisoare”, a spus Putin despre Navalnîi, fără să-i pronunțe numele. Acesta a mai spus că „nu intenționăm să le oferim condiții diferite față de alți deținuți persoanelor care au încălcat legile rusești, chiar dacă acestea folosesc activitatea politică drept acoperire”.

În ceea ce-l privește pe Dmitri Muratov, Putin a spus că acesta nu va fi numit „agent străin” dacă respectă legile Federației Ruse. 

Totodată, Hadley Gamble a ridiculizat reacţia presei ruse, după ce cotidianul Kommersant a publicat o fotografie pe prima pagină, care îi scotea în evidență piciorul ridicat în timp ce se afla pe scenă cu Vladimir Putin.

„Cel mai bun unghi al meu. #feminism #Rusia”, a scris Gamble în subsidiarul postării. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri