-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Regimul de la Tiraspol recidivează: veteranul Iurie Coțofan a fost reținut din nou

Must read

Comentarii recente

Veteranul războiului de la Nistru, Iurie Coțofan, a fost reținut pentru câteva ore de reprezentanții „mbg-ului” din regiunea transnistreană, la pretinsul post de control dintre localitățile Corjova și Cocieri, raionul Dubăsari, miercuri, 1 decembrie.

Potrivit Promo-LEX, activistul civic pentru drepturile omului și consilierul local din satul Corjova a fost reținut în timp ce se întorcea din orașul Dubăsari, localitate aflată sub controlul administrației de facto de la Tiraspol, unde a vizitat-o pe mama sa.

Ulterior, acesta a fost escortat la sediul așa-numitului „mgb” din orașul Dubăsari, fiindu-i ridicat buletinul, sub pretextul încălcării presupusei interdicții de acces în regiunea transnistreană. Mai mult de două ore, Iurie Coțofan a fost forțat să aștepte un răspuns afară, în frig, timp în care nu i s-a permis să părăsească perimetrul sediului „mgb”. În jurul orei 13:00, reprezentanții „mgb-ului” i-au returnat buletinul și i-au confirmat interdicția de acces în regiune.

„Acest fapt poate fi calificat nu doar ca o reținere de facto, dar și ca o metodă de intimidare, utilizată de structurile de forță”, se arată în comunicatul emis de Promo-LEX.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri