-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Reformarea sistemului educațional costă 40 milioane de dolari

Must read

Comentarii recente

dolariParlamentul a ratificat Acordul de finanțare pentru un proiect parte al reformei educației. Acesta presupune o investiție de 40 milioane de dolari.

Proiectul este direcționat către consolidarea calității educației din țară. Din suma totală, 38,5 milioane de dolari SUA vor fi investite în reabilitarea infrastructurii a 94 de şcoli de circumscripţie şi în dotarea lor cu mobilier, echipament, mijloace ale tehnologiei informaţiei. De asemenea, proiectul va susţine instruirea profesorilor și directorilor, modernizarea sistemului informaţional şi consolidarea sistemului de testare şi evaluare a reuşitei elevilor.

Potrivit ministrului educației în exercițiu, în ultimele două decenii, instituțiile de învățămînt prea puțin au fost modernizate. În aceste condiții, „a venit timpul să le renovăm astfel, încît copiii noștri să învețe în săli bine dotate, unde să folosească tehnologiile informaționale ca și semenii lor din regiune și în scoli bine încălzite, cu apă caldă și grupuri sanitare funcționale”, a declarat Maia Sandu.

Proiectul va fi implementat în perioada 2013 – 2018.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri