-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Realizatorul Digi FM, Lucian Mîndruță, despre tragedia de la spitalul din Constanța: Sunteți morți la cap!

Must read

Comentarii recente

Lucian Mîndruță se revoltă cu privire la tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde 7 persoane au murit într-un nou incendiu care a lovit o secție ATI. Realizatorul Digi FM susține că nenorocirea nu s-a produs de la un scurtcircuit, așa cum s-a presupus și în cazurile precedente, ci din cauza „nesimțirii, lenei și indolenței” statului român. 

„De ce toate aceste trei incendii s-au întâmplat la ATI? Ce e comun? Toate ATI-urile au prelungitoare sau aparate electrice care fac scurtcircuit? Nu! Comun este oxigenul în exces în atmosfera de acolo. Ăsta este lucrul care trebuie să vă dea de gândit și ar trebui să fie trecut într-un guideline al Ministerului Sănătății după primul accident! Dacă prima oară nu știam, a doua oară nu am înțeles repede, a treia oară suntem pur și simplu niște imbecili de sus și până jos în statul român care nici măcar nu înțelegem fizica de liceu. Ironia sorții face să fim conduși de un profesor de liceu, de fizică!”, spune Mîndruță, într-un clip postat pe pagina sa de Facebook. 

Jurnalistul critică inexistența unui protocol cu privire la secțiile ATI COVID, în contextul în care România s-a mai confruntat cu două tragedii similare. 

Am avut de un an și jumătate un guvern liberal USR PLUS, care a trecut prin două incendii. După primele două incendii nu avem nicio anchetă finalizată, niciun vinovat, nicio concluzie. Pot pune pariu că nici după al treilea incendiu nu va fi nimic, pentru că începe operațiunea „Mușamalizarea”, „Ștecherul”, „Prelungitorul” sau „Scânteia”. Problema este felul în care este utilizat oxigenul la ATI și faptul că nu avem un protocol serios pentru asta. Statului Român nu îi pasă decât să își acopere urmele în orice situație de greșeală, să nu învețe nimic din lucrurile grave din jurul nostru și  speră că se uită. Și asta se va uita, din nefericire, dar eu nu mai pot să uit mirosul de hoit, care nu vine de la Constanța, de la „Balș” sau de la Piatra Neamț! Mirosul de hoit vine din Statul Român, de sus până jos, sunteți morți, lenți, puturoși și nesimțiți!, se revoltă Lucian Mîndruță. 

„Politicienii, Ministerul Sănătății, condus de USR PLUS, Guvernul PNL trebuiau să facă ceva ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, mai spune realizatorul Digi FM, care susține că toți cei responsabili sunt… decedați și ei. 

Puțiți a mort, pentru că sunteți morți la cap, pentru că nu vă pasă. Sunteți cu toții decedați! Nu la Constanța au murit oameni, pentru mine Statul Român e și el pe lista de victime. Dumnezeu să-l ierte, căci eu nu pot”, încheie Mîndruță. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri