-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Reacții de durere la moartea lui Benone Sinulescu; Irina Loghin: Plânge Siriul și țara întreagă!

Must read

Comentarii recente

Benone Sinulescu s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii. Duminică, artistul s-a simțit rău și a ajuns la spital cu o ambulanță. După ce medicii l-au stabilizat, a plecat acasă. Starea lui s-a înrăutățit însă, iar astăzi soția sa a făcut anunțul. Solistul de muzică populară a murit în casa lor din Arad. Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Filarmonică.

„Trece timpul ca nebunul și mă trec și eu. Și am lăsat de ieri… și îmi e tare greu.

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică populară de la noi. Născut la Siriu, în județul Buzău, artistul nu a uitat niciodată locul de unde a plecat.

Benone Sinulescu: Mi-e tare dor sa fiu cu voi acolo în sat, desculț să merg pe brazdă la arat.

În ultima perioadă, din cauza pandemiei, Benone Sinulescu se mutase la Arad, unde are un apartament în oraș, dar și o casă în localitatea Bârzava.

Bătrâni sau tineri, spun că este o pierdere mare.

– O plăcere întotdeauna să-l ascultăm .. cum cânta
– Cred că a fost o persoană agreabilă.
– Este o pierdere foarte mare pentru generația părinților noștri.
– Foarte deschis, vesel. L-am văzut de mult, că am și eu o vârstă în tinerețe la un spectacol. Nemaipomenit.
– Încă un artist mare pe care l-am pierdut.

Și artiștii, interpreți de muzică populară românească, au reacționat cu durere la vestea morții lui Benone Sinulescu.

Elena Merișoreanu: „Este o zi foarte tristă. Parcă este un blestem în muzica populară. Ni se duc oamenii, ni se duc stelele, cad de pe cer. Au bucurat milioane de suflete. Era un om plin de viață. Îmi pare rău că vorbim la trecut, dar ce să zic. Nu am mai vorbit recent, nu am avut unde să ne întâlnim.”

Ovidiu Purdea Someș: „Ce lume e asta, cu atâta moarte pe pământ!Drum lin spre steaua liniștii veșnice, BENONE SINULESCU!Nu mai avem cântec, nu mai avem drag, ardem, ne risipim și nu știm de ce, nea Beni!”

Irina Loghin: „„Regret plecarea dragului și bunului meu coleg, Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărțind bucurii și tristeți! Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes și de dragostea publicului din toată țara! Avem melodii de referință împreună și amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni! Benone Sinulescu este un simbol al românilor și artistul pentru care și veșnicia se înclină! Plânge Siriul și țara întreagă! Rămas bun, dragul meu coleg!”

Fostul președinte Ion Iliescu i-a acordat lui Benone Sinulescu, în 2002, Crucea Naţională Serviciul Credincios Clasa a III-a, iar apoi în 2004, tot el l-a decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de mare ofiţer.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri