23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Reacţia Vaticanului după evenimentele din Franţa: „Este un atac la pacea întregii umanităţi”

Must read

Comentarii recente

stad de franceÎn Paris au avut loc mai multe atacuri armate, în paralel, cel puţin 120 de persoane fiind ucise, 18 dintre ele în atentatul de lângă Stade de France, iar peste 100 la sala Bataclan. În atacurile simultane au fost folosite arme automate şi grenade. În Franţa a fost decretată starea de urgenţă, graniţele ţării fiind închise.

Mai multe explozii au fost auzite în timpul partidei Franţa – Germania, scor 2-0, în apropiere de Stade de France. Fanilor de pe Stade de France le-a fost interzis să părăsească stadionul, fiind mutaţi din tribune pe gazon. Partida amicală Anglia – Franţa, programată marţi, a fost anulată în urma atentatelor.

Vaticanul a reacţionat prompt după evenimentele şocante din Franţa precizând că ce s-a întâmplat reprezintă „un atac la pacea întregii umanităţi”.

„Este un atac la pacea întregii umanităţi. Necesită un răspuns decisiv şi susţinut din partea noastră, a tuturor. Răspândirea urii ucigaşe, în toate formele sale, trebuie contracarată. Aici, în Vatican, urmărim teribilele evenimente din Paris. Suntem şocaţi de aceste acte teroriste şi violente pe care le condamnăm ferm împreună cu Papa şi cu toţi cei care iubesc pacea. Ne rugăm pentru victime şi pentru răniţi, precum şi pentru întreg poporul francez”, se arată în comunicatul remis de Vatican.

Sursa:prosport.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri