-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Reacția fostului premier Ion Chicu după ce R. Moldova a trecut la păcură: „Să arzi rezerva de stat cu o lună și jumătate înainte de sosirea iernii este o diversiune împotriva țării”

Must read

Comentarii recente

Arderea rezervii de stat cu o lună înainte de sosirea iernii, este o diversiune împotriva oamenilor. Declarația îi aparține fostului premier, Ion Chicu, în contextul deciziei guvernării de a trece la păcură, după ce a fost instituită stare de alertă în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze.

„Să arzi rezerva de stat cu o lună și jumătate înainte de sosirea iernii și pericolului real de distrugere a infrastructurii de termoficare – este o diversiune împotriva țării și oamenilor. Incompetența acestei guvernări va avea consecințe grave. Ce ne facem fără rezerva de păcură când e minus 20 afară?” a scris fostul premier.

Amintim că, că în R. Moldova a fost instituită stare de alertă în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze. Decizia a fost luată de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Vicepremierul Andrei Spînu a anunţat atunci că „Termoelectrica” foloseşte păcură începând și că rezervele ne ajung pentru o lună. În acelaşi timp, instituţiile responsabile în energetică vor începe discuţiile privind achiziţia gazelor din România şi Ucraina. Iar un grup de lucru din cadrul Guvernului va decide cum să ajute populaţia în sezonul rece, inclusiv sub formă de lemne şi cărbune.

Contractul dintre Moldovagaz şi Gazprom a expirat la sfârşitul lunii septembrie. Guvernul vrea să-l prelungească pentru un an, cu preţul şi condiţiile de anul trecut, dar partea rusă insistă pe un preţ considerat de partea moldovenească exagerat.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri