24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Războiul din Ucraina, ziua 115// Polonia cere runda a șaptea de sancțiuni

Must read

Comentarii recente

Ucraina a salutat, prin vocea lui Volodimir Zelenski, decizia Bruxellesului de a sprijini candidatura țării la Uniunea Europeană, în timp ce războiul face ravagii în est, iar orașul cheie Severodonețk este bombardat masiv de trupele trimise de Vladimir Putin.

Situația umanitară din Ucraina, după aproape patru luni de invazie rusă, este ”extrem de alarmantă”, a semnalat vineri Organizația Națiunilor Unite, în timp ce luptele dintre armata ucraineană și cea rusă continuă să facă ravagii în estul țării, relatează AFP, potrivit Agerpres. ”Situația umanitară pe întreg teritoriul Ucrainei, în special în estul Donbas, este extrem de alarmantă și continuă să se deterioreze rapid”, afirmă Biroul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (Ocha), într-un comunicat. Potrivit Ocha, situația este „deosebit de îngrijorătoare” în Severodonețk și în jurul acestuia, ultimul punct de rezistență ucraineană din regiunea Lugansk, care se află aproape în întregime sub control rusesc. 

Ucraina va introduce un regim de vize pentru cetățenii ruși începând de la 1 iulie, a anunțat vineri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după aproape patru luni de la declanșarea invaziei ruse asupra țării sale. Această decizie importantă va pune capăt călătoriilor fără viză pentru cetățenii ruși, care erau în vigoare de la obținerea independenței față de URSS, în 1991. „Pe fondul războiului lansat de Rusia, este necesar să întărim controlul asupra intrării cetățenilor ruși în Ucraina. Securitatea este prioritatea”, a adăugat șeful administrației prezidențiale, Andrii Iermak.

Potrivit Kievului, Rusia a pierdut pe frontul ucrainean aproximativ 33.150 de militari, dintre care 200 au fost uciși în ultimele 24 de ore. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri