-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

R. Moldova va semna, până la sfârșitul anului, un contract cu o companie privind construcția unei linii electrice necesare pentru interconectarea sistemelor de transport a energiei cu România

Must read

Comentarii recente

Republica Moldova va semna, până la sfârșitul anului, un contract cu o companie privind construcția unei linii electrice necesare pentru interconectarea sistemelor de transport a energiei cu România. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău.

Potrivit oficialului, în scurt timp va avea loc o licitație internațională, în cadrul căreia va fi selectată compania câștigătoare pentru construcția de linii electrice.

„Cel mai probabil săptămâna viitoare va fi anunțat câștigătorul licitației. Astfel încât conform planului, până la sfârșitul anului 2021 trebuie semnat contractul, iar din 2022 să înceapă lucrările necesare pentru interconectarea sistemelor celor două state. În 2024 ar trebui să avem linia de interconectare construită”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale într-un briefing de presă.

De asemenea, Andrei Spînu a remarcat că statul se confruntă cu o sarcină urgentă de creștere a volumului producției de energie electrică din surse regenerabile.

„În prezent, producem doar 2-3% din energia electrică consumată. În următorii 5 ani, ar trebui ca aceasta să crească la 7%”, a mai spus Spînu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri