-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

R. Moldova va primi încă 42 de milioane de dolari pentru securitate energetică din partea SUA

Must read

Comentarii recente

R. Moldova va beneficia de asistență financiară suplimentară de 42 de milioane de dolari pentru securitatea energetică a țării, a anunțat marți, 13 decembrie, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon, în cadrul unui eveniment despre extinderea asistenței USAID, scrie Ziarul de Gardă. 

Acesta finanțare suplimentară va permite procurarea soluțiilor tehnologice noi, inclusiv drone pentru a îmbunătăți practicile de mentenanță ale Moldelectrica și a identifica rapid riscurile operaționale; sisteme informatice și de comunicații modernizate pentru a îmbunătăți securitatea cibernetică și comunicarea cu operatorii de sisteme de transport din țările vecine, precum și sisteme de stocare a energiei în baterii pentru a ajuta R. Moldova să integreze mai multe proiecte de energie regenerabilă, a explicat oficialul american.

De la lansarea proiectului MESA, SUA a ajutat R. Moldova să obțină progrese semnificative, inclusiv facilitarea acordurilor de livrarea a gazului către R. Moldova prin gazoductul trans-balcanic și sprijinul acordat la înregistrarea companiei Energocom pe platforma de tranzacționare din România, a menționat reprezentantul Statelor Unite.

Proiectul Securitatea Energetică a Republicii Moldova se bazează pe asistența tehnică anterioară din partea USAID pentru a sprijini eforturile Guvernului de a diversifica sursele de furnizare a energiei. Aceste eforturi anterioare includ construcția gazoductului Ungheni – Chișinău care oferă deja o alternativă gazului natural rusesc și conectează sistemul moldovenesc de transportare a gazelor cu România și Europa.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri