6.2 C
Chișinău
vineri, 24 martie, 2023

Puterea: Protocolul secret al Acordului Alianţei. Pact cu diavolul la Chişinău

Must read

Comentarii recente

Vlad-Filat-PlahotniucDeşi au publicat Acordul de constituire a Alianţei pentru Moldova Europeană, cele două partide PLDM şi PD ar ascunde şi un pact de înţelegere cu partenerul lor, Partidul Comuniştilor, scrie portalul informaţional român Puterea.ro. Potrivit sursei, înţelegerea dintre cele trei partide nu putea fi doar una verbală, iar acţiunile lor au fost stabilite din timp în ordine cronologică.

„Întâi va trebui ca PCRM să voteze conducerea Parlamentului şi învestirea noului guvern şi abia mai apoi îşi va primi partea cuvenită din putere. Aşadar, înţelegerea PLDM-PDM-PCRM, care nu este dată publicităţii, are prevederi şi termene foarte concrete, puse pe hârtie, pentru că altfel nu se poate”, scrie autorul articolului, George Dumitru.

El susţine că PCRM va primi în schimb bani, amintind şi de situaţia companiei de construcţii „Glorinal” condusă de persoane din anturajul lui Vladimir Voronin.

„Bineînţeles că „europenii” de la Chişinău care veniseră la putere cu lozinca „Moldova fără Voronin, Moldova fără comunişti”, au îngropat dosarul penal deschis beizadelei comuniste pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. La 24 martie 2014, Compania azeră „EVRASCON” a câştigat licitaţia de la ministerul Transporturilor pentru reabilitarea a 17,6 km de drum. Valoarea contractului este de 23,1 milioane de euro.

Numai că Ecaterina Voronina, fiica lui Oleg, respectiv nepoata lideului comunist Vladimir Voronin, este căsătorită cu fiul lui Mussa Panahov, ministrul adjunct al Transporturilor din Azerbaidjan. Katia şi Mussa au făcut o nuntă ca în „1001 de nopţi”.
Refuzul PLDM-PDM de a da liberalilor lui Ghimpu Ministerul Transporturilor a fost unul dintre motivele principale ale eşecului tenativei de creare a unei alianţe europene PLDM-PDM-PL. Un ministru al Transporturilor provenit din PL ar fi refuzat să finanţeze firmele clanului Voronin din banii ministerului şi ar fi dinamitat astfel posibilele înţelegeri oculte încheiate de Filat şi Plahotniuc cu liderul comunist Voronin”, se mai menţionează în articol.

Un alt lucru pe care îl accentuează autorul este faptul că PCRM îşi va impune programul său politic, printre care şi „consolidarea societăţii”, adică reprimarea identităţii româneşti din Basarabia, pentru a nu permite divizarea societăţii pe criterii identitare români/moldoveni. Din aceste considerente, susţine George Dumitru, Biroul Naţional de Statistică, controlat de PLDM refuză să publice datele oficiale ale recensământului din 2014.

Sursa: Politik.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri