17.2 C
Chișinău
duminică, 22 mai, 2022

Puterea promoscovită de la Chișinău, sugrumă „Glasul Națiunii” românești

Must read

Comentarii recente

GlasulLa Tribunalul Central din Chișinău se judecă astăzi procesul intentat de partidul democrat agrar din Moldova publicației „Glasul Națiunii”. Dumitru Moțpan, Andronic Nicolae, Feodor Angheli, Ivan Zabunov, și Dumitru Diacov din partea P.D.A.M. au adus în fața instanței colectivul redacției „Glasul Națiunii” pentru articolul „Agrarienii au câștigat alegerile?”, publicat în nr.22 pe anul 1994.

În articol se fac acuzații că agrarienii au câștigat în mod fraudulos alegerile ți că mulți dintre activiștii săi au fost colaboratori ai KGB, fapt confirmat – mai direct, mai indirect și de ex-președintele Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, Anatol Țăran.

Acest proces este doar un aspect minor al persecuțiilor grosolane la care sunt supuși toți cei care gândesc național dincolo de Prut. Dezbaterile recente din parlamentul de la Chișinău care au fixat termenul de „limbă moldovenească” pentru limba acestui teritoriu, în pofida faptului că până și lingviștii ruși au recunoscut că ea nici nu există, care au stabilit în mod absurd limba rusă pentru comunicațiile interetnice, precum și declararea unor zone cu statut special reprezintă tot atâtea elemente grave de afirmare a separatismului și deznaționalizării forțate a milioane de români moldoveni.

Situația din Republica Moldova a devenit dramatică, salariile nu sunt plătite de luni de zile, șomajul a afectat în primul rând pe cei care au demascat politica anexionistă a Moscovei, iar bani nu se mai găsesc nici pentru sicrie. Morții se îngroapă înveliți în celofan.

Ultima cotă incredibilă a românofobiei a fost declarația minsitrului pentru relațiile cu Parlamentul, Victor Pușcaș, care a afirmat că vor fi pedepsite persoanele care vor utiliza expresia „limba română” cu referire la limba oficială.

Aristotel BUNESCU
(„Tineretul Liber”, 4 august 1994)

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri