14 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Puterea de la Chişinău mimează integrarea europeană

Must read

Comentarii recente

3 mai 2015 PMANPartenerii europeni ai Republicii Moldova trebuie să conștientizeze că au intrat într-un cerc vicios, și că guvernarea de la Chișinău nu vrea decît banii europenilor. E o concluzie a miilor de cetățeni moldoveni care au manifestat duminică în piața Marii Adunări Naționale.

Organizatorii protestelor, membrii Grupului de inițiativă al Platformei Civice demnitate și Adevăr a emis o declarație care explică cum putem ieși din această capcană oligarhică.

Declarația

Platformei Demnitate şi Adevăr DA în legătură cu vizita Ministrului Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius şi cel al Suediei, Margot Wallström
Astăzi în țara noastră cu o vizită oficială se află Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius şi cel al Suediei, Margot Wallström. Discuţiile vor viza agenda europeană a RM, în special implementarea Acordului de Asociere RM-UE și Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga.

Înalții reprezentanți ai statelor membre ale Uniunii Europene vin în Moldova a doua zi după un amplu protest civic desfășurat în centrul Chișinăului, la care au participat circa 50 mii de oameni din toate colțurile Moldovei. În stradă au ieșit susținătorii integrării europene al Republicii Moldova, nesiliți de nimeni, fără a afişa culori de partid, reprezentând diferite segmente sociale.
Zecile de mii de oameni au protestat împotriva guvernării actuale care, de fapt, a discreditat ideea europeană în țara noastră. Au protestat împotriva corupției, împotriva controlului politic asupra instituțiilor de stat, împotriva jafurilor interminabile a proprietății și a banilor publici, împotriva lipsei totale a reformelor europene.

Mii de oameni au protestat împotriva celor cu care astăzi partenerii noștri europeni discută probleme de importanță fundamentală pentru destinele noastre. Au protestat împotriva celor care au pierdut dreptul moral să ne reprezinte în colaborarea și dialogul statului nostru cu Uniunea Europeană.

Considerăm că partenerii noștri europeni trebuie să știe că puterea de la Chişinău mimează integrarea europeană şi din acest motiv a pierdut suportul popular, legitimitatea europeană, au devenit o guvernare criminală, antidemocratică, antieuropeană.
Platforma Civică Demnitate şi Adevăr susţine aspiraţiile zecilor de mii de protestatarti privind neîncrederea în forţele politice care au deturnat parcursul european al ţării şi că a venit timpul ca în avanscenă să iasă adevărații promotori ai valorilor și principiilor europene, adevărații și responsabilii parteneri ai Uniunii Europene – societatea moldovenească.

PLATFORMA CIVICĂ DEMNITATE ȘI ADEVĂR (DA)
Chişinău, 4 mai 2015

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri