-0 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

PROTESTELE au cuprins, din nou, România: Mii de oameni au ieşit în stradă la Bucureşti şi alte oraşe din ţară pentru a manifesta împotriva modificării legilor Justiţiei

Must read

Comentarii recente

Graba cu care deputaţii de la Bucureşti au votat legile justiţiei în săptămâna în care ţara întreagă a fost marcată de vestea decesului Regelui Mihai i-a îngrijorat şi enervat şi mai mult pe românii care de aproape un an sunt cu ochii pe putere şi ies în stradă pentru a arăta că susţin lupta anticorupţie.

Noi proteste – care se anunţă de amploare – au loc duminică în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, informează Digi24.

La acestă oră, în faţa Guvernului se află câteva mii de oameni care scandează „Justiţie, nu corupţie”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia” sau „Hoţii”, potrivit news.ro. Printre ei se află şi liderii opoziţiei, Ludovic Orban (PNL), Raluca Turcan (PNL) Dan Barna (USR), Dacian Cioloş (Platforma 100).

Sunt proteste şi în alte oraşe precum Cluj-Napoca, Bacău, Braşov, Galaţi, Iaş, Sibiu.

„Este începutul dictaturii hoţiei în România şi e doar o chestiune de timp până când se vor decide dosare penale la partid, ca pe vremea Rodicăi Stănoiu şi a lui Adrian Năstase, furtul din banii noştri va redeveni normă acceptată şi nepedepsită a comportamentului politic, iar hărţuirea magistraţilor independenţi va fi un fapt cotidian. Noi toţi vom continua să sărăcim şi să trăim într-o ţară fără spitale, fără şcoli sau autostrăzi, în care fiecare dintre noi este bătaia de joc a unor autorităţi publice abuzive, incompetente şi corupte. (…) Haideţi să ne apărăm dreptul la libertate şi demnitate, drept atât de greu câştigat. Maşina de vot PSD, ALDE, UDMR continuă să ne macine libertatea, pe care noi avem datoria să o apărăm pentru noi şi pentru copiii noştri”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului iniţiat în Bucureşti.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri