16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Protestele antiguvernamentale continuă: În faţa Parlamentului va fi organizată o nouă manifestaţie împotriva tentativei de a schimba sistemul electoral; „Strategia noastră este simplă – să reuşim”

Must read

Comentarii recente

flash mob 10 mai 2017Flashmoburile împotriva proiectelor privind modificarea sistemului electoral din Republica Moldova continuă. Societatea civilă şi reprezentanţii partidelor de opoziţie au anunţat că nu vor renunţa la proteste până când aceste iniţiative legislative nu vor fi retrase din Parlament.

Astăzi va fi a şasea zi de manifestări antiguvernare în faţa legislativului. Acestea vor culmina cu un protest naţional care va fi organizat duminică, la ora 12:00.

„Sezonul de proteste primăvară-vară abia se deschide. Venim să le arătăm că şi noi avem „consens”. Nu doar ei. Consensul nostru – nu le permitem să schimbe sistemul electoral, doar pentru a se menţine în fotolii. Cerem un lucru simplu”, se arată pe pagina evenimentului.

„Andrian Candu era ocupat. De auzit a auzit. Haideţi să mai venim şi astăzi, la 17:00. Mai încercăm. Avem o solicitare simplă. În planul nostru de acţiuni este un singur punct – să-i convingem. Strategia noastră este simplă – să reuşim. Nimic complicat”, mai spun organizatorii.

pasa catalinManifestanţii, care protestează în fiecare seară în faţa legislativului, vin cu slogane ingenioase, pancartele lor având mesaje precum: „Dodon şi Plahotniuc, v-aţi pupat vot în vot!” sau „O să vă dăm peste vot!”, iar pentru a evidenţia faptul că protestul nu are culoare politică, un tânăr a scris pe pancarta sa: „Suntem afiliaţi legii şi bunului simţ”.

Oamenii sunt chemaţi să iasă în stradă după ce vineri, majoritatea parlamentară controlată de PD, împreună cu PSRM, au votat împreună pentru schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova.

În pofida tuturor criticilor din interiorul şi exteriorul ţării, în ciuda lipsei unui consens politic, proiectul PD cu privire la sistemul de vot uninominal a fost votat în prima lectură, iar ulterior comasat cu cel al socialiştilor care prevede adoptarea sistemului mixt.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri