demnitate si adevar„Doar împreună putem scoate Moldova din ghearele regimului oligarhic, care a furat ţara şi ne-a adus la limita sărăciei”. O spun membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, care îi îndeamnă pe cetăţeni să participe la acţiunea de protest ce va avea loc pe 3 mai în centrul capitalei.

Potrivit organizatorilor, la guvernare nu este loc pentru cei care au furat miliarde din sistemul bancar, au subjugat justiţia şi au monopolizat presa.

„Protestul preconizat pentru 3 mai ar trebui să constituie o nouă Mare Adunare Naţională. Doar uniţi, doar solidari, doar prin proteste a zeci şi sute de mii de oameni ne mai putem salva ţara şi calea europeană. Moldova se află în captivitatea unui regim criminal, preocupat de strangularea democraţiei şi a statului de drept, devalizarea financiară a ţării şi a cetăţenilor. Instituţiile statului slujesc o mână de criminali de la guvernare şi îşi bat joc de cetăţeni, care astăzi sunt dezbinaţi pe tot felul de criterii”, a declarat avocatul Andrei Năstase, membru al Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”.

„Să deşteptăm Moldova! Este important ca cetăţenii să înţeleagă că nu integrarea europeană este cea care produce probleme, ci cei care au încălecat acest căluţ al integrării europene. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că trebuie să fim solidari şi să scăpăm de cei care sub paravanul UE s-au dedat la delapidări masive, au adus cetăţenii la limita sărăciei. Nu mai putem admite ca nişte parveniţi care ne-au minţit 6 ani să se joace cu sorţile noastre, cu soarta Republicii Moldova”, a adăugat un alt membru al Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, Igor Boţan.

La protestul din 3 mai, dată la care este marcată şi Ziua Mondială a Libertăţii Presei, vom cere guvernanţilor să renunţe la monopolizarea instituţiilor media, spun reprezentanţii Platformei „Demnitate şi Adevăr”.

„Oamenii de la ţară nu cunosc crimele comise de guvernanţii noştrii, iar pentru asta trebuie să fim mereu de pază. Să facem în aşa fel încât guvernanţii să nu poată închidă gura presei independente care a mai rămas”, a menţionat jurnalista Angela Aramă.

La manifestaţie sunt aşteptaţi şi tinerii care, potrivit organizatorilor, trebuie să conştientizeze că doar ieşind în stradă pot schimba lucrurile.

„Tinerii sunt forţa acestui stat şi unica pârghie pe care o au pentru a schimba lucrurile care merg foarte anevoios în Moldova e să iasă la protest în număr cât mai mare. Ei trebuie să dea dovadă de solidaritate şi să iasă pe 3 mai în scuarul Catedralei în număr cât mai mare pentru că în joc este pus viitorul lor”, a spus Dinu Plângău, membru al Platformei „DA”.

Amintim că pe 5 aprilie, mii de cetăţeni au ieşit în stradă, indignaţi de furturile din sistemul bancar, de corupţia din justiţie, dar şi de faptul că vinovaţii de violenţele din 7 aprilie 2009 nu au fost încă pedepsiţi.

Atunci manifestanţii au adoptat o rezoluţie prin care au cerut autorităţilor să investigheze cât mai rapid jaful băncilor, să returneze resursele financiare furate, să depolitizeze justiţia şi să adopte măsuri urgente în vederea deconspirării proprietarilor mass-media. Niciuna dintre aceste revendicări nu au fost luate în calcul de autorităţi.

În aceste condiţii, Platfoma Civică „Demnitate şi Adevăr”, va organiza pe 3 mai, la ora 13.00, un nou miting de protest în Scuarul Catedralei.

În cadrul manifestaţiei, va fi solicitată restituirea miliardului furat, demisia conducerii Procuraturii, Comisiei Naţionale de Integritate, Curţii Supreme de Justiţie, Curţii de Apel, Consiliului Concurenţei şi Serviciului Vamal, în vederea iniţierii procesului de reformare a acestor instituţii. Mai mult, manifestanţii vor cere să fie încetate atacurile asupra libertăţii presei.
Sursa:jurnal.md

(89 accesari)