3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Protest pașnic la Timișoara împotriva sistemului politic din Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

dna treceti prutulZeci de studenţi moldoveni din Timişoara şi-au exprimat nemulţumirea faţă de actuala situaţie politică, economică şi socială din Republica Moldova. Protestul a fost organizat în semn de solidaritate cu familiile acestora rămase acasă, dar şi cu miile de moldoveni din diaspora.

Studenţii le-au transmis politicienilor să se îndrepte spre Europa şi nu spre Est şi au cerut DNA să treacă Prutul. Mulţi dintre ei sunt în ultimii ani de studiu, însă sunt reticenţi cu privire la întoarcerea acasă.

Cei prezenţi au adus pancarde cu mesaje precum „Timişoara simte, vede aude!” sau „DNA, treceţi Prutul!”.

“Din cauza politicienilor pe care-i avem acasă, care în timpul alegerilor au promis parcursul european, iar acum îşi fac interesele lor. Fiind o instituţie care se ocupă cu corupţia şi politicienii corupţi, îi îndemnăm să treacă Prutul şi să rezolve această situaţie şi la noi această problemă”, Radu Pascaru preşedintele de onoare al Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara, potrivit Digi24.

timisoara 1Sitauţia din Republica Moldova îi face pe mulţi studenţi să fie reticenţi în privinţa întoarcerii acasă.

Studenţii basarabeni au ţinut să protesteze cu ocazia finalei campionatului de fotbal disputat de echipele organizaţiei. În Timişoara învaţă în prezent peste 600 de studenţi din Republica Moldova.

Amintim că, la 3 mai, circa 50 de mii de oameni au protestat la Chișinău față de abuzurile actualei guvernări. Protestul, organizat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr – DA, a adunat cetățeni din toate colțurile Moldovei, care au venit în centru capitalei pentru a-și „cere țara înapoi” de la guvernarea „mafiotă, criminală și coruptă”.

Sursa:independent.md

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri