protest 25 iunie procuraturaCâteva zeci de persoane s-au adunat joi în fața Procuraturii Generale, pentru a protesta față de inacțiunile instituției în legătură cu „furtul secolului”.

Manifestanții au cerut demisia procurorului general Corneliu Gurin, pe care îl consideră „complice” al „oligarhilor” de la conducere în cazul devalizării instituțiilor bancare. Ei au transmis și mesaje celorlalți angajați ai instituției, pe care îi îndeamnă să acționeze conform cerințelor funcțiilor pe care le ocupă, dar nu la indicații politice.

Potrivit protestatarilor, „Procuratura Generală, a ‘monitorizat’ inofensiv crimele comise de-a lungul anilor, limitându-se doar la informarea factorilor supremi și politici de decizie din țară despre acestea, fără să întreprindă măsurile necesare în vederea combaterii lor, astfel, putem constata că aceste instituții sunt influențate politic și se încalcă principiul separației puterilor în stat”.
Ei au transmis și o scrisoare publică Procuraturii Generale, prin intermediul căreia au cerut ca „Procuratura Generală să-și îndeplinească atribuțiile în conformitate cu legislația Republicii Moldova, colaboratorii să-și respecte obligațiile de serviciu și să întreprindă măsuri concrete pentru pedepsirea indivizilor, inclusiv din interiorul Procuraturii Generale care încalcă legea și servesc unor interese criminale”.

protest 25 iunie 2015„Cerem demisia imediată a procurorului general, domnului Corneliu Gurin și îi amintim că pe data de 7 iunie, 2015 demisia lui a fost cerută de peste 60.000 de protestatari, mai mult, cerem pornirea unor anchete disciplinare și crearea unui audit intern, pentru că colaboratorii acestei instituții poartă răspunderea pentru neimplicarea sau ne-exercitarea atribuțiilor de serviciu”, se mai arată în scrisoarea manifestanților.

Sursa:independent.md

(81 accesari)