12.7 C
Chișinău
miercuri, 28 septembrie, 2022

PROTEST instant la Parlament faţă de proiecte PD şi PSRM privind schimbarea sistemului electoral: „Nu vrem deputaţi de paie”

Must read

Comentarii recente

protest parlament 5 mai 2017PROTEST instant la Parlament faţă de proiectele PD şi PSRM privind sistemul electoral: „În legislativ are loc o şedinţă criminală; Aceste iniţiative trebuie blocate”

Protestul din faţa legislativului ia amploare. Manifestaţii continuă să scandeze „Jos regimul!” şi „Nu uninominalul!”. Reprezentanţii societăţii civile prezenţi la Parlament au declarat că aceste proiecte trebuie blocate.

La manifestaţie participă şi reprezentanţii Amnesty International Moldova care au condamnat acţiunile deputaţilor, declarând că sistemul uninominal este introdus pe furiş şi acesta este un proces netransparent.

„Acum două zile doi oameni importanţi de la Bruxelles au spus că nu acceptă schimbarea sistemului de vot din Republica Moldova. Plahotniuc în stilul său încălcă cuvântul spus de aceşti oameni. Aceste două partide au majoritatea în Parlamentul European şi astfel în orice moment finanţările externe pot fi blocate. După asta, nu va avea de suferit Plahotniuc şi alţi criminali, dar vor avea de suferit cetăţenii”, a spus membrul Platformei DA Vasile Năstase.

Totodată, Vasile Năstase a făcut un apel către societatea civilă, îndemnând să fie organizat un amplu protest faţă de proiectul de lege promovat de PD.

„La Parlament are loc o şedinţă criminală în care vor să pună la vot uninominalul. Este un pas spre suprimarea democraţiei şi diminuarea drepturilor cetăţenilor. Vor să aleagă deputaţi care să le facă jocurile. Trebuie să blocăm acest proiect”, a declarat directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.

„Ce s-a întâmplat astăzi este un gest ofensator la adresa întregii Uniunii Europene. Din acest moment, consider că toată puterea aparţine poporului”, a declarat liderul PLDM, Viorel Cibotaru, la protestul din faţa legislativului.

„Ceea ce se petrece acum în Parlament nu este nimic altceva decât o lovitură de stat. O lovitură de stat din partea PD condus de Vladimir Plahotniuc. PD şi PSRM au făcut un târg”, a declarat deputatul PCRM Inna Şupac în faţa protestatarilor.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri