2.2 C
Chișinău
miercuri, 29 martie, 2023

Protest în PMAN şi Marşul Tăcerii până la Parlament; „Vrem adevărul despre 7 aprilie 2009”

Must read

Comentarii recente

vrem adevarulUn nou miting anunţat la Chişinău. Duminică, 5 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un nou protest faţă de furturile din bugetul statului, corupţia din justiţie etc, miting urmat de un Marş al Tăcerii până la Parlamentul Republicii Moldova, la şase ani de la tragicele evenimente de pe 7 aprilie 2009.

Manifestanţii se vor întâlni la ora 13:00 în scuarul Catedralei, după care vor merge spre Parlament, iar ulterior vor reveni în PMAN.

Evenimentul este organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, căreia i s-au alăturat mai mulţi membri activi ai societăţii civile. Până acum, au confirmat participarea la protest aproape 1000 de persoane.

„Trădările, umilinţele, furturile de miliarde din bugetul statului şi justiţia coruptă au băgat frică până şi în cei mai curajoşi oameni, dar demnitatea e mai mare decât orice frică! La 5 aprilie, ora 13:00, cetăţenii RM vor ieşi în scuarul Catedralei din Chişinău pentru a-şi apăra drepturile şi pentru a demonstra că nimeni nu-i poate intimida, că cei aleşi de ei în Parlament nu sunt de capul lor şi că trebuie să răspundă pentru tot ce fac! Protestul se va încheia cu un Marş al Tăcerii până la Parlament, cu revenire în PMAN, în memoria celor morţi, în onoarea celor vii – a eroilor tragicelor evenimente din 7 aprilie 2009”, este mesajul postat în grupul evenimentului.

Zilele trecute, Platforma Civică Demnitate şi Adevăr a lansat un apel în acest sens: „Pe 7 aprilie 2009, în urma unor îndreptăţite şi legitime acţiuni de protest ale tinerilor, soldate cu victime, regimul autoritar al PCRM a fost înlocuit. La putere au venit câteva partide declarate proeuropene care, în mod batjocoritor, actualmente guvernează, împreună cu comuniştii, Republica Moldova. Revolta tinerilor din 7 aprilie 2009 a reprezentat erupţia unei dorinţe a generaţiei tinere de a trăi în propria ţară cu demnitate, într-o ambianţă dominată de adevăr. După şase ani, conchidem că noile autorităţi „proeuropene”, în toată această perioadă, au subminat constant aspiraţiile tinerilor, agravând dramatic situaţia social-politică din RM”.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri