11.1 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

Protest în centrul capitalei: „Proiectul privind amnistia fiscală – o tentativă extrem de periculoasă a regimului Plahotniuc care va legaliza marile hoţii”

Must read

Comentarii recente

plahotniuc canduPlatforma Demnitate şi Adevăr organizează un protest faţă de proiectul de lege privind liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală.
Manifestaţia va avea loc pe 23 februarie, la ora 12:00, în centrul capitalei.

„Proiectul de lege privind liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală, reprezintă în esenţa sa o tentativă extrem de periculoasă a regimului Plahotniuc de amnistiere şi legalizare a marilor hoţii şi jafuri produse în ultimii ani, culminând cu furtul unui miliard de dolari din rezervele valutare ale ţării. Mai mult ca atât, în avizul său chiar şi Centrul Naţional Anticorupţie semnalează o serie de deficienţe şi riscuri, susţinând că prevederile proiectului contravin Constituţiei, iar la promovarea lui s-au neglijat o serie de factori de principiu cum ar fi transparenţa şi argumentarea economică”, se spune în grupul creat pe Facebook.

Astfel, membrii Platformei Demnitate şi Adevăr cer „demisia autorilor iniţiativei legislative controlaţi de comanditarul şi beneficiarul final al prezentului proiect de lege”.

„Cerem demisia preşedintelui Legislativului, Andrian Candu, ca promotor direct al unui proiect de lege vădit ilegal cu depunerea mandatului de deputat împreună cu coautorii acestei iniţiative legislative, iar Procuratura Generală să iniţieze urmărirea penală a iniţiatorilor actului legislativ criminal, generator de corupţie, protecţionism şi favorizare a infractorilor”, mai menţionează organizatorii.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri