9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Protest anti-concert 9 mai în PMAN

Must read

Comentarii recente

protest_9mai1Un grup de tineri, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012, au protestat azi dimineață în fața Primăriei Chișinău, cerând explicații lui Dorin Chirtoacă de ce a permis Ambasadei Rusiei să organizeze un concert de 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale.

Manifestanții consideră că ziua de 9 mai este zi de doliu, iar un asemenea concert ar putea să se desfășoare nu tocmai în inima Chișinăului. „Din Piața Marii Adunări Naționale a început independența țării și tot aici vor să sărbătorească cucerirea ei. Noi nu putem admite așa ceva”, afirmă indignat un participant la acțiune.

Protestatarii au scandat mai multe lozinci. Primarul a fost acuzat de trădare și poftit în stradă să dea explicații. Manifestanții au asigurat că vor ieși și mîine la proteste tot în fața sediului Primăriei.

În cele din urmă, Dorin Chirtoacă a ieșit în fața mulțimii. Edilul a declarat că inițial o instituție financiară a cerut o autorizație pentru o manifestație de 9 mai, iar abia după asta a înțeles despre ce-i vorba. „ Eu trebuie să acționez în conformitate cu legea și nu cum doresc sau cum mă doare și pe mine. Am ținut cont de prevederile delegației europene, care se referă la abuzul Ambasadei Federației Ruse, care comite un gest neprietenesc față de Republica Moldova” a specificat Chirtoacă. Acesta a promis că anul viitor situația va fi corectată.

Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău califică aceste solicitări drept provocatoare. Pe 9 mai, de Ziua Europei, la Chișinău se va organiza un concert cu ocazia Zilei Victoriei. Printre cei care vor urca pe scenă vor fi Iosif Kobzon și Lev Leșcenco.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri