3.2 C
Chișinău
marți, 28 martie, 2023

Propunere legislativa a unui membru CNA: Furnizorii de servicii TV sa contribuie cu 5% din veniturile anuale intr-un Fond de sprijinire a principalelor posturi TV private

Must read

Comentarii recente

Valentin JucanValentin Jucan, membru in Consiliul National al Audiovizualului, a transmis marti catre Presedintie si Guvern o scrisoare deschisa cu un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru infiintarea unui Fond audiovizual prin intermediul caruia sa se asigure un sprijin financiar pentru cele mai importante posturi TV private.

Masura este motivata de scaderea drastica a sumelor obtinute de catre principalele posturi de televiziuni, din difuzarea de publicitate, precum si de faptul ca furnizorii TV obtin venituri importante prin retransmisia gratuita a programelor televiziunilor private ce s-au declarat libere la retransmisie. Furnizorii de servicii TV ar trebui sa contribuie cu 5% din veniturile anuale la acest Fond, in caz contrar urmand sa primeasca amenzi intre 50.000 lei si 100.000 lei.

• „Fondul audiovizual se constituie prin colectarea, anuala, a unei contributii de 5% din veniturile realizate de distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin retele de comunicatii electronice, precum si din taxele percepute de Consiliu pentru eliberarea licentelor audiovizuale, prelungirea valabilitatii licentelor audiovizuale si eliberarea avizelor de retransmisie”, se arata in proiectul de Ordonanta de Urgenta.

Cand si unde vor plati furnizorii de servicii TV contribuatia de 5% catre Fondul Audiovizual:
• (1) Distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin retele de comunicatii electronice sunt obligati sa transmita, pana la data de 31 mai a anului curent, pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie a anului precedent, datele oficiale privind veniturile realizate prin retransmisia programelor de televiziune furnizate utilizatorilor finali.
• (2) Pe baza datelor transmise potrivit dispozitiilor alineatului 1, distribuitorii care retransmit servicii de programe de televiziune prin retele de comunicatii electronice vor depune la Consiliul National al Audiovizualului, intr-un cont special deschis la trezoreria Municipiului Bucuresti, pana la data de 30 iunie, contributia de 5% din veniturile realizate prin retransmisia programelor de televiziune catre utilizatorii finali.

In cazul virarii cu intarziere a sumelor datorate Fondului, CNA va percepe dobanzi si penalitati de intarziere si poate aplica si proceduri de executare silita.

Sursa:hotnews.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri