-2.3 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

Programul de Ziua Independenței

Must read

Comentarii recente

mdGuvernul a definitivat programul dedicat Zilei Independenței. Premieră în acest an va fi parada portului popular.

La ora 9:00 se vor depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, va avea lor parada portului popular și un spectacol folcloric. Cu o oră mai tîrziu se planifică o masă rotundă la Academia de Știință cu ocazia Zilei Independenței și o expoziție documentară la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Meșterii populari sunt invitați în Scuarul Catedralei la tîrgul „Tezaur 2013” la ora 11:00. Tot atunci va avea loc o manifestare la Complexul Memorial „Maica Îndurerată”și se va lansa construcția gazoductului Iași-Chișinău.

La miezul zilei vor evolua orchestrele militare în grădinile publice din Chișinău, Bălți și Cahul, iar la ora 15:00 Muzeul Național de Artă și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită la expoziții dedicate Zilei Independenței.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua artiști autohtoni. Surpriza din aceste an este formația Mandinga din România. Seara va culmina cu tradiționalele focuri de artificii.

Menționăm că pe parcursul lunii august se vor prezenta filme documentare și promoționale dedicate evenimentului, diferite expoziții. Pe 27-28 august se va desfășura festivalul – concurs național al interpreților cîntecului folcloric, „Maria Drăgan” în Bălăbănești, Nisporeni.

Anul acesta se împlinesc 22 de ani de cînd Republica Moldova a devenit stat independent.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri