14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, scos de sub control judiciar

Must read

Comentarii recente

Instanța de judecată a respins luni, 7 martie 2022, cererea procurorilor de prelungire a măsurii preventive pe numele lui Alexandru Stoianoglo, a declarat pentru Replica Media procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relații cu presa în cadrul Procuraturii Generale.

„În ședinta de astăzi, în rezultatul examinării demersului procurorului de caz privind prelungirea măsurii preventive sub formă de control judiciar pe un termem de 60 zile în privința lui Alexandr Stoianoglo, instanța de fond a decis să respingă integral demersul procurorului. Procurorii consideră decizia instanței ca fiind neîntemeiată și o vor contesta cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, a spus Mariana Cherpec.

Magistrații Curții de Apel au anulat, joi, 9 decembrie, decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care s-a prelungit arestul la domiciliu, și au emis o nouă hotărâre prin care Alexandr Stoianoglo este plasat sub control judiciar.

Ulterior, la 4 ianuarie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis prelungirea cu încă 30 de zile a controlului judiciar.

De la 8 octombrie și până la 9 decembrie, procurorul general suspendat din funcție s-a aflat în arest la domiciliu, măsura fiindu-i prelungită de câteva ori de instanțele de judecată.

Totul după ce, la data de 5 octombrie, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale. Tot la ședința CSP s-a decis suspendarea sa din funcție.

Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, în urma unor percheziții efectuate la biroul său de la PG și la domiciliu, iar la 8 octombrie acesta a fost plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu prin decizia primei instanțe. Ulterior, procurorul Furtună a contestat decizia magistraților, cerând arest în penitenciar, însă solicitarea i-a fost respinsă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri