30 C
Chișinău
vineri, septembrie 17, 2021

Procurorii pozează, iar şefii lor tac

Must read

start_1164769Procurorul adjunct din sectorul Buiucani al capitalei, Elena Neaga, a prejudiciat imaginea Procuraturii şi ar trebui să fie sancţionată disciplinar. 

De această părere sunt unii experţi din domeniul juridic, asta după ce funcţionarul şi-a etalat averea pe un site de socializare şi chiar a pozat în ipostaze… îndrăzneţe. Mai mult, ei pun la îndoială faptul că Elena Neaga s-a îmbogăţit din salariul de educator, funcţie pe care a ocupat-o timp de 15 ani.

Imaginea procuraturii a fost afectată nu doar prin intermediul pozelor plasate de Elena Neaga pe site-ul de socializare, dar şi prin atitudinea locuitorilor din Străşeni, care au refuzat să vorbească în faţa camerelor de luat vederi invocând faptul că se tem de răzbunarea procurorului, susţin experţii din domeniul justiţiei.

În opinia experţilor, autorităţile ar trebui să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

Am încercat să obţinem o reacţie referitor la comportamentul procurorului Elena Neaga de la preşedintele Colegiului Disciplinar al Procuraturii, Alexandru Nichita, dar a refuzat să vorbească cu noi, pe motiv că este în concediu.

Membrul aceluiaşi consiliu, Nicolae Chitoroagă, s-a abţinut de la comentarii, dar a precizat totuşi că procurorul Elena Neaga nu a procedat corect. Nu am obţinut o reacţie nici de la procurorul general, Corneliu Gurin, care a invocat agenda încărcată.

Totuşi, şefa serviciului de presă al Procuraturii Generale a declarat că atitudinea Elenei Neaga va fi examinată sub aspectul încalcarii codului normelor de etică. Asta după ce procurorul nu s-a sfiit să arate lumii întregi luxul în care locuieşte.

Pe un site de socializare a postat peste 100 de poze din locuinţa de milioane construită în 2012 în Străşeni. Din fotografii se vede mobila scumpă în dormitor, bucătărie, camera de oaspeţi şi baie. Mai mult, Elena Neaga a pozat şi pe patul conjugal… în lenjerie.

În majoritatea imaginilor, ea poartă bijuterii impunătoare din aur. În timp ce unii locuitori din Străşeni susţin că Elena Neaga s-a îmbogăţit destul de repede, după ce a devenit procuror, femeia spune că şi-a făcut averea în cei 15 ani în care a lucrat la o grădiniţă.

După materialul difuzat de Jurnal TV, Elena Neaga, şi-a şters profilul de pe site-ul de socializare. Anterior, Elena Neaga a intrat în atenţia publică după ce Procuratura sectorului Buiucani unde activează a documentat accidentul în care a fost implicat ex-preşedintele Consiliului Procurorilor, Iurie Garaba.

Totodată, ea a fost unul dintre membrii comisiei de alegeri privind rezultatele scrutinului în organele de autoadministrare a procurorilor.

Ea a primit în anul 2012 gradul de clasificare înainte de termen, hotărâre semnată de acelaşi Garaba. Recent, s-a ales şi cu una dintre cele mai înalte distincţii pe care o poate primi un procuror – Crucea „Pentru Merit”.

sursa: jurnal.md 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri