Butmalai Ion 1În casa deputatului Ion Butmalai, găsit ieri împușcat la domiciliul său din orașul Cahul, a fost găsită „o scrisoare de adio”, scrisă de mână, confirmarea autenticităţii căreia urmează a fi supusă verificărilor suplimentare, precizează Procuratura Generală (PG) într-un comunicat de presă făcut public astăzi.

Potrivit sursei, cadavrul lui Ion Butmalai a fost găsit într-o anexă a casei (continuare a garajului) și avea o plagă împuşcată în regiunea stângă a toracelui, la faţa locului fiind depistate două tuburi de cartuşe şi un pistol, deţinut legal de către Ion Butmalai.

„Fiind efectuată necropsia, conform diagnosticului iniţial fixat de medicii legişti, a fost stabilită drept cauză a decesului o plagă împuşcată transfixiantă, în regiunea de stânga a toracelui, cu plagă de ieşire la nivelul spatelui pe stânga. Alte leziuni corporale, inclusiv specifice unei autoapărări, nu au fost depistate”, se mai precizează în comunicatul PG.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru omorul unei persoane.
Urmărirea penală este condusă de Procuratura raionului Cahul şi este efectuată de un grup de ofiţeri de urmărire penală din cadrul Inspectoratului teritorial de Poliţie. Ancheta urmează să stabilească toate circumstanţele cazului.

Amintim că ieri, în jurul orei 12.00, Ion Butmalai a fost găsit mort, împușcat în regiunea pieptului din arma pe care o deținea legal.
Ana Ursachi, avocata familiei deputatului Ion Butmalai, susține că mai multe indicii o fac să creadă că Butmalai nu s-a sinucis, așa cum a anunțat de la început poliția, ci fie a fost omorât, fie a fost determinat să se sinucidă.

Galina Munteanu

Sursa: ziarulnational.md

(148 accesari)