-2.8 C
Chișinău
luni, 30 ianuarie, 2023

Procuratura Generală trebuie s-o demită pe Elena Neaga, dar nu să o transfere în altă funcție

Must read

Comentarii recente

procuraturaUn procuror compromis, precum este Elena Neaga, nu poate să mai activeze în sistem. Cel mai probabil că adjunctul procurorului din Buiucani nu va fi pedepsit, eliberat din funcție nici atat, întrucît aceasta este o persoană protejată. De această părere sunt liderii de opinie invitați la emisiunea „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Stanislav Pavlovschi, fost procuror: Asemenea oameni nu pot să lucreze în organele procuraturii prin definiție. Ea oricum va fi o persoană cu funcție sus-pusă, va lucra cu oamenii, care deja știu ce reprezintă această doamnă. Acest comportament vine în contradicție flagrantă cu deontologia procurorilor și este incompatibil cu organele procuraturii.

Corupția este un fenomen extraordinar de periculos care există la noi în țară, care înflorește de la nivelul cel mai jos, pînă la cel mai sus și nu doar în procuratură, ci și în organele judecătorești, penitenciare.

Violeta Gașițoi, avocat: Procuratura Generală încearcă să ducă publicul în eroare, comunicînd că există un ordin de concediere. Cel mai probabil există un ordin de transfer al acestui procuror în altă funcție. Un procuror compromis nu trebuie să mai activeze în organele de drept, deoarece nu-și va schimba această atitudine. Odată ce Procuratura a decis că o va demite, trebuie să o facă, dar să n-o strămute în altă funcție.

Este foarte simplu de verificat dacă această avere a Elenei Neaga este acumulată licit sau prin infracțiune, doar că nu există voința autorităților. Este foarte simplu să ridici declarațiile pe venit și impozitele achitate statului, iar după o matematică simplă, poți să afli dacă acest venit i-a ajuns procuroarei să acumuleze așa avere, luîndu-se în calcul banii pentru întreținere a familiei sale.

Cert este că nu se va întreprinde nimic în cazul ei, decît o schimbare a scaunului. Observ că activitatea Procuraturii Generale este una formală. Asta pentru că atunci cînd vrei să denunți pe cineva pentru acte de corupție sau alte infracțiuni, trebuie să te adresezi mai întîi Procurorului General și doar el poate să dea acordul pentru intentarea unei cauze penale sau anchetarea unui procuror, însă el spală mîină pe mîină.

Astăzi la comandă se organizează reținerea persoanelor, pentru că se plătește. Se organizează intentarea dosarelor penale, pentru că există un interes. Aceste lucruri se cunosc la Procuratura Generală, la Procuratura Anticorupție, dar se fac a nu ști și a nu auzi, întrucît există niște interese.

Vasile Năstase, jurnalist: S-a ajuns aici doar prin prostia ei. Dacă nu-și posta averea pe acel site de socializare, nu era remarcată prin nimic, cu atît mai mult că nu este capul de afiș al corupției din Moldova.

Mai mult decît atît, am primit informația că Elena Neaga a primit un apartament pe strada Melestiu din Chișinău, pe care l-a schimbat pe un apartament în sectorul său, pe strada Alba Iulia, fiind deja vîndut. În momentul în care depui o cerere la PG că nu ai spațiu locativ, iar tu ai un palat de milioane și-ncă două proprietăți, obții un apartament, care trebuia să-l posede un procuror tînăr. Ei au transformat Procuratura Generală într-un SRL de îmbogățire, care nu are nimic cu legea, cu statul de drept.

Această Neaga este un pion și va fi apărată de acest Mașnic, care este un nebun pe tabla de șah, va fi apărată de Zubco, care stă pe lîngă regele hoțiilor din Republica Moldova. Tot acest sistem este plin de piese legate una de alta. Sistemul Procuraturii trebuie reformat de sus, de către oameni independenți, iar acești indivizi să nu fie mutați dintr-un post într-altul. După următoarele alegeri trebuie să vină o lustrație care să ne scape de toți acești procurori compromiși, așa cum s-a întîmplat în alte țări, inclusiv în Georgia.

Pe lîngă cele spuse, am aflat că a fost comandat să fie făcută reparație în biroul acestei Neaga. O reparație de lux. A fost comandată mobilă de circa 20 mii de lei. A trecut în biroul lui Mașnic, care chipurile este acum în concediu.

Într-adevăr se dau bani pentru ca oamenii să stea la închisoare. Amintiți-vă de cazul lui Viorel Țopa, cînd s-a ascuns o ordonanță irevocabilă din 2001, iar după înlocuirea procurorului Zubco, a acestui infractor care nu a pățit nimic după vînătoare din Pădurea Domnească, în urma căreia a murit un om, se găsește ordonanța și acest Gurin tace. De ce taci, Domnule? Vedem că există proba care dovedește nevinovăția unui om și ea este tăinuită. Dar în cazul Neaga, să admitem că a activat la acea grădiniță din Scoreni timp de 10 ani. Ca și educatoare nu putea avea mai mult 60-70 de ruble. Înmulțiți la toți anii ei de muncă și vedeți că nici gardul nu putea să și-l facă.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri