-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Procesul penal pe dosarul „kuliok”, care nu a avut o finalitate, va fi supus verificărilor

Must read

Comentarii recente

Procesul penal inițiat după imaginile video în care fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc îi transmite o pungă neagră ex-președintelui R. Moldova Igor Dodon și care nu a avut o finalitate, va fi supus verificărilor.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gradă de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

În anul 2020, pe acest caz, Procuratura Generală (PG) anunța că a pornit un proces penal în baza denunțurilor depuse de către Andrei Năstase, pe atunci, președinte PPDA, și Iurie Reniță, care exercita funcția de deputat. Ulterior, PG preciza că nu va iniția un dosar penal pentru că este imposibil de determinat ce se afla în acea pungă.

În mai 2020, fostul deputat Iurie Reniță a prezentat în cadrul unui briefing de presă o secvență video de la întâlnirea dintre Dodon cu Plahotniuc și Iaralov (întâlnire care ar fi avut loc în 2019), în care Plahotniuc i-a transmis lui Dodon o pungă neagră. Reniță a menționat atunci că în acea pungă ar fi fost bani și a solicitat inițierea procedurii de suspendare din funcție a lui Dodon, care, pe atunci, era președinte al R. Moldova. Fostul șef de stat a spus că totul a fost „o înscenare” și că nu cunoaște ce se afla în pachetul care apare în imaginile video, deși, din discuțiile întreținute de Dodon cu Plahotniuc reieșea că ceea ce se afla în pungă ar fi destinat salarizării membrilor PSRM.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri